Які смаколики можна скуштувати в Іспанії?

Якщо Ви обрали тур в Іспанію – попереджаємо, що їжа буде невід’ємною частиною пізнання цієї чудової країни. Національні страви є зв’язком між культурою народу та мандрівником. Іспанія має неймовірно багату кухню, ця країна справді не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Кожен регіон Іспанії, має свої оригінальні страви і надзвичайно цікаво їздити країною та куштувати різні смаколики.

Отже, що смачного можна спробувати в колоритній Іберії:
1. Paella/Паелья. Їжа простих рибалок, походить з регіону Валенсія. Страва з рису або дрібних макаронних ріжків, сюди додається шафран та оливкова олія, а також морепродукти або м’ясо птиці, може бути змішана.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
2. Patatas Bravas/Пататас Бравас (в перекладі “зла або бадьора картопля”), національна іспанська закуска (Каталонія, Валенсія) подається до пива або вина, надзвичайно проста та дешева у приготуванні. Це звичайна смажена картопля з гострим томатним соусом сальса або соусом аліолі (часниково-масляний).

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
3. Lechazo Asada. Походить з регіону Аранда-де-Дуеро. Це запечена молода баранина з хрусткою скоринкою і ніжним м’ясом. Фішка в тому, що молода баранина вирощена тільки на молоці і це надає неймовірно ніжний смак страві.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
4. Tortilla Espanola/Іспанський омлет. Одна з найвідоміших страв Іспанії. Це омлет з картоплею та цибулею.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
5. Jamón Ibérico/Іберійський хамон. Традиційна сиров’ялена шинка. Для виробництва хамону вирощують спеціальну породу іспанських свиней, які вільно пасуться на високих лісистих пасовиськах та харчуються жолудями. Кажуть, що найкраща сіль для приготування хамону є лише у Аліканте (східне узбережжя) та в Кадісі (західне узбережжя). Дуже важливо, щоб хамон був надзвичайно тонко порізаний і танув у роті, тоді повністю розкривається його смак.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
6. Churros/Чуррос — солодке обсмажене у фритюрі заварне тісто. Переважно подається на сніданок з гарячим шоколадом.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу

7. Manchego/Манчего — твердий сир з пастеризованого овечого молока. Виготовляється з молока овець породи манчего виключно в Кастилії – Ла-Манчі (строго в провінціях Толедо, Сьюдад-Реаль, Куенка і Альбасете). Мінімальний термін за який виготовляється сир 60 днів. Сир має щільну структуру, зазвичай білого або світло-жовтого кольору. Залежно від часу дозрівання сир має ніжний, свіжий кислуватий або насичений смак. Є 2-а види сиру: свіжий манчего (3-4 місяці дозрівання) і зрілий, старий (до 1 року).

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
8. Grilled Octopus (Pulpo)/Пульпо — смажений восьминіг з картоплею, батьківщиною даної страви є регіон Галісія.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
9. Gazpacho/Гаспачо.  Холодний суп з перетертих томатів та огірків з додаванням оливкової олії та прянощів.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
10. Gambas Ajillo/Креветки з часником. Закуска з креветок, які обсмажені в оливковій олії з часником.

автобусні тури по європі, тури в європу, тури в іспанію, поїхати в європу
Але це, звісно, не повний список страв, який Ви маєте можливість скуштувати під час відпочинку в Іспанії, тому вирушаймо!

Подорожуйте разом з “Андреоллі-Тур” та дегустуйте наповнену різними смаками іспанську кухню!